Matglada tjockis...

Då menar jag inte mig själv utan Sigurd. Han ÄR faktiskt värre...
Kolla bara magen!
 
 

Joker 30/7

Var med när Linda skulle longera Joker idag, mest för att hon inte longerat honom innan och visste hur han skulle reagera, och sen för att hon ville ha respons av mig.
Joker däremot visste precis vad som gällde och sprang glad runt i trav direkt och fattade även galopp några gånger när Linda bad honom. Superduktig kille det där.
Kommer att bli en toppenhäst av honom, det är jag säker på!
 
 
 
 
För er som vill lära känna honom lite mer...
...så heter han egentligen Joker Gene, Varmblodig travare som är född 1998 och ca 155cm hög 
 
SIGNALEMENT
Huvud: några vita hår i pannan
Höger bak: oregelbunden vit kota med svarta fläckar i kronranden
Vänster bak: oregelbunden vit kota
 
Efter Callit och Undan Chanel Gene.
 
Han har haft två starter på travet men ska nu få gå som ridhäst tillsammans med Sigurd som blev hans bästa kompis redan första kvällen han kom hit. Så ni kommer att få se mer av honom här framöver, och han kommer att få en egen kategori.
 

Trött

Har sovit dessa två dagar som varit, så har inte varken orkat starta datorn eller blogga från mobilen. Inte haft något att skriva om direkt heller. Var och handlade foder, stallgrejer och annat nödvändigt till Joker tillsammans med hans ägare Linda i förrgår, och igår sov jag hela dagen, förutom att jag mockade paddocken och la in en ny saltsten i hagen. Idag däremot tog jag och borstade av alla fyra valackerna och sprayade dem med flugspray, tog sen ut Sigurd och longerade honom i backe med kapsonen på. Blir stallet senare idag och hjälpa Linda longera Joker också. Ska bara kika på OS-fälttävlan först på tv'n. Så najs!


Ridning 26/7

Idag gick Sigurd som en klocka! Lite smått överpigg och studsig men såå arbetsvillig! Emma var med och fotade oss, och oftast när någon fotar så blir jag helt ofokuserad och bara tänker på den som fotar, men inte idag. Idag var det 110% Sigurd som gällde. Jag tror att det gjorde mycket att han gick så bra som han gjorde också, att JAG var fokuserad på minsta lilla som han gjorde.
Vi gjorde åttvolter, skänkelvikningar, och jag vågade mig på min första galopp på Sigurd ute i hagen. Gissa vem som kände sig stolt efteråt?
Han jobbade på bra, och det märktes att vi inte alls har jobbat ordentligt på såå länge. För vi red i kanske 20 minuter, och lilla gubben var helt svettig under sadeln och sadelgjorden efteråt.
 
 
 
 

Hööks Höst & Vinter

 
 
OM jag vill köpa detta alltså.
Åh, ge mig lite pengar och ett jobb eller något. Jössus vad snygga grejer! Helt mina färger och i min smak!

<3

 
Idag var min häst bäst.
 
Skriver inlägg om det senare. Måste smälta allt först.

Tija, våran ängel

 
Sedan Tija kom till våran familj har allt verkligen förändrats. Alla är glada, spontana, hjälpsamma och det MÄRKS att stämningen är helt annorlunda. Det är lugnt hemma, och man kan bara sitta, ta det lugnt och slappa, vilket kändes så stressande att göra förut. - Nu känns det helt okej!
Hon är så vacker, och fått mig att vilja fota igen. Istället för att sitta här så är jag ute, sitter med kalendern i famnen, planerar för Sigurd och mig. Bästa musiken i öronen, med bästa hunden brevid mig.
 
TACK för att du är du.

Kompisar

Äntligen! Efter åtta månader som han har fått gå ensam sedan han kom, så har Sigurd hittat en kompis. Dem fann varandra SÅHÄR fort. Dem är såå söta tillsammans, och det märks att Sigurd är mer tillfreds nu också.
 
Såhär gick dem nyss när jag var och kvällsfodrade.
 
 
 
 

Ny häst i stallet.

Idag kom Linda med Joker till stallet, så nu är dem fyra i hagen. Tror det kommer att gå super att ta dem i hagen tillsammans allihopa, bara dem får bekanta sig med varandra och sådär. Sigurd var väl den som ville hälsa mest.
Tar med kameran imorgon och fotar lite.
 
Linda skulle ta kvällsfodringen idag, så slipper åka ut ikväll. Funderar på vad jag ska göra. Om jag ändå ska åka ut och rida en sväng, eller vad jag ska hitta på.. Är superväder ute, så varmt och skönt!
 
 
Kom igen nu, köp lite grejer på bloppisen, på Torsdag skickar jag iväg paket, så passa på att få med vad du vill ha!
 
 

Kosttillskott

Har funderat på detta med kosttillskott. Eftersom Sigurd verkat lite hängig det senaste, matt och inte bara vanligt sommarseg. Så funderar jag på att kolla upp lite olika varianter på tillskott som finns att tillgå.
Eftersom han har problem med luftvägarna så fort det är lite damm, så vill jag ju såklart hitta något som lättar det också, helst något som mjukar upp leder och liknande med.
 
Hittills har jag hittat detta.
 
 
 
 
Har funderingar kring MSM? - (MetylSulfonyMetan), och ge det till häst, då det tydligen ska få hästen att återhämta sig bättre efter träning, få bättre aptit, få bättre hovar och vackrare man och päls.
 
 

Stormvarning

Det blåser för fullt ute. Man får klä på sig minst femton lager kläder om man ens ska kunna hålla värmen utomhus. Vart tog Julivärmen vägen, hallå? Kom tillbaka... Nej juste... Den fanns ju aldrig..
När jag var och byggde i stallet idag, stod alla hästarna mot väggen och försökte undkomma blåsten dem också. Jag förstår dem, jag gör det. För alltså. Det är ungefär 12 grader ute, sedan blåsten på det. Brrrr!

Fattar inte hur mycket skit man kan ha i ett stall, jag menar. Hade det varit mitt hade jag gjort det sååå snyggt, praktiskt och enkelt. Så fungerande som möjligt. Nu när det inte ÄR mitt är det lite svårare. Jag får försöka göra det bästa av situationen och lösa problemen på andra sätt.
Dvs när det är fullt i sadelkammaren, då bygger vi i stallet. Eftersom vi HAR fyra tomma spiltor där, så är dem ju perfekta att använda till sådana saker som ändå borde vara i stallet, såsom sprayflaskor, benskydd, deltor, sporrar, grimskaft och grimmor.
När man ordnar upp allt så blir det sjukt snyggt.
Fick upp en täckeshängare att torka svettiga schabrak på också. Även en korg till benskydd, krokar till grimmor och en korg till alla småsaker som deltor, sporrar, nosludd, hästgodis osv.
Eftersom våran sadelkammare inte sitter ihop med stallet, så är det bra att ha de saker som man behöver snabbt inne i stallet. Så då var denna bygglösningen perfekt.
Får se hur vi ska lösa kaoset inne i sadelkammaren någon dag också. Det är mindre vackert där inne.
 


Nytt jobb - Snickare?

Haha nej, verkligen inte! Så snett och ostabilt som jag bygger skulle ingen anlita mig. Men huvudsaken är att det håller och att det är praktiskt. Hade jag haft mer virke hade jag lätt gjort det ordentligt. Men man tager vad man haver. Tycker ändå att det börjar att bli riktigt snyggt!


Kvällsjobbat

Satt och tog tag i de bilder som legat sedan början av året och skräpat i mappar. Redigerade de bästa och upp på min Facebooksida.
Uppdaterat tre mappar, och två nya tillkom. Nu hoppas jag på superrespons och så ska jag verkligen börja fota på allvar igen. Detta är ju tragiskt.
 
 
 
 
Lite bilder som jag fotat i början på året.

Planer inför imorgon!

Imorgon ägnar jag största delen av dagen till att röja i stallet och sadelkammaren. Flytta mina grejer hemifrån till stallet och få iordning där. Bygga hyllor, sätta upp krokar, täckeshängare och massor mer!
Kommer bli sjukt snyggt sen när det är klart.
Have big plans, om man säger så.
 
Sen ska jag verkligen lägga 110% på Sigurd, rida honom, få honom prima. Komma igenom denna jobba perioden som vi är i nu där han testar mig. Men jag vet att om jag är med mer honom och lägger ner tid och kärlek på det, så ger han mig dubbelt tillbaka. Så var det innan olyckan. Sen släppte allt. Jag blev så rädd för att ta i.
Från och med imorgon, så kör vi, och då bättre än någonsin!
 

Remonttränset

Här kommer lite bilder på hur tränset ser ut.
 

Superskönt

... Att få en vedkubbe på lillfingret, verkligen...
 
 
Torra korvfingrar, HEJ!

Mer salugrejer!

Diverse bett. Uppifrån och ner. 1. 50:- 2. 50:- 3. 100:- 
 
HUVA: 80:- Nypris på Hööks 149:- SÅLD
 
Transportgrimskaft: 50:- Nypris på Hööks 79:-
 
 
Vid intresse kan du mejla till: [email protected]
 
Om varorna ska skickas tillkommer frakt. Vid avhämtning kan detta ske i Skövde, Falköping & Skara.

Flugtäcke

Såhär ser Sigurd ut nuförtiden med sitt flugtäcke och huva. Men han är den som njuter mest i hagen också. Det syns... på magen.
 
 
 

Underbaraste!

Idag red Sara på Sigurd, känns som alla rider honom utom jag. Men idag red Sara honom för att se om han jävlades lika mycket med henne ute på åkern. Men det gjorde han ju inte, så det är väl något han har satt i system att göra med just mig. Antagligen för att jag är för snäll och ger efter för lätt.
Hon gav tipset att rida med spö på honom i hagen och försöka rama in honom mer när han tvärar mot grinden, backar osv. Sen även försöka lossa bettet på honom då han mer än gärna suger sig fast när man rider utanför paddocken.
Han känner sig förvirrad när han inte hittar spåret och vet inte riktigt vart han ska ta vägen. Så det ska vi träna på nu under sommaren. Förhoppningsvis blir det bättre ju mer vi övar.
 
Såhär snygg var Sigurd när Ella var och red på honom igår.
 

Typiskt Sigurd!

Linda och hennes barn kom förbi och skulle rida en stund på Sigurd nu på morgonen. Jag hade gjort iordning honom och testade det nya rosa schabraket, han blev så snygg! Fotade lite, så bilder kommer upp senare idag. Sigurd testade så mycket. Han vägrade svänga, gick i sidled och vägrade gå framåt och hans typiska ridskolebeteende kom fram. Lite söt.


Myskväll

Legat i soffan och kollat tv och film hela kvällen. Hur mysigt som helst! En stund efter vi kom från stallet började det åska, så satt och spelade Yatzy med bror en stund. Sedan var det mösa ner i soffan med mer film. Ibland är det skönt att vara datorledig och bara vara med familjen. Imorgon kommer ev Linda och hennes dotter förbi och rider på Sigurd en stund, kan fota så ni får se honom i sitt snygga träns och utrustning nu. Han är såå snygg! Har ens knappt ätit idag, mer än några persikor, varit helt slut i kroppen så sov en stund mitt på dagen innan vi åkte in till stan också. Kan verkligen sova huuur mycket som helst. Lovar att skärpa mig!


I stan

Är i stan och handlat lite. Hann med ett skrittpass på Sigurd imorse och kände igenom honom. Han gick SUPER på remonttränset kombinerat med mässingsbettet. Tvättat rent flugtäcket nu, så om det torkat tills ikväll får ni bilder på det!


Home Again!

Varit iväg all day.
Kom hem för en liten stund sedan och åt lite. Nu tänker jag chilla hela kvällen med lite alkoholfri cider och godis framför någon film. Det är jag värd.
Mamma tar stallet ikväll och kvällsfodrar, imorgon bitti åker jag med ut och testar tränset och täcket som jag köpt. Båda begagnade. Köpte även ett rosa schabrak. Så imorgon kommer vi vara Mix-Match!
Ska be mamma och fota, för vi kommer vara lätt snyggast!
 
 

Iväg!

Nu åker jag iväg till stallet och morgonfodrar hästarna i paddocken, hälsar på Sigurd och ser till att alla hästarna har det bra. Sedan direkt därifrån åker jag och mamma vidare till Vara för att hämta Tijas saker. Säkerligen stannar vi där en stund. Vad vet jag liksom?
Resterande eftermiddagen ska jag möta upp en tjej som jag ska köpa ett remontträns av, och senare förhoppningsvis köpa flugtäcke till Sigurd. Sen ska vi hinna med Hööks och köpa flugmedel och lite hundgrejer.
Ikväll hoppas jag att jag ska hinna med ett pass på Sigurd också.
Så ni ser att jag har mucho to do idag.
Att det blir inte så många inlägg idag får ni kanske leva med då. Men då vet ni varför, men ska försöka ta bilder och mobilblogga i den mån det går. I PROMISE!

Hundägare!

Nu är hon våran. Imorgon hämtar vi alla papper och hennes saker och sedan är hon "officiellt" våran.
Säg hej till våran nya familjemedlem. Tija.
 
 
 
 
 
 
 
 
Första bilderna på henne "hemma" när hon fick springa av sig nere vid stallet när vi åkte och kvällsfodrade och kollade till hästarna.
 
Vackraste Tija <3

Hur kan man göra något sådant?!

Warrior orkade inte kämpa mer...
 
Minihästen Warriors ägare var polis. Ändå vanskötte hon Warrior och lät honom svälta. Trots stora insatser av goda krafter hans sista dagar i livet orkade inte Warrior mer. Han finns inte längre.
 

 
Hela artikeln finns att läsa HÄR

Hund på besök

Just nu sitter jag hemma med massvis med folk. Dem har med sig världens, jag LOVAR världens sötaste schäfertik som vi eventuellt ska ta på omplacering då dem inte hinner med henne.
Hon är SÅ perfekt!
 
Lånar deras bild från blocket, måste bara visa er.
 
 
Jag hoppas att dem godkänner oss som familj. Jag hoppas, hoppas, hoppas.!

Sitting on top of the world

Just nu mår jag verkligen så sjukt bra. Vill bara dansa på livet, pussa och krama på alla underbara människor och visa alla avundsjuka, patetiska personer att jag klarar mig utan dem. Vända dem ryggen och bara gå och göra min grej liksom. Vill visa alla att Sigurd inte alls är någon "förväxt ponny" att han är lika mycket häst som alla andra hästar på 155cm trots att han är korsning.
Jag vill våga tävla den 31 i Skövde för att visa mig själv att jag klarar av det. Även om det är låga hinder så är det en sådan big deal för mig då jag är både hopprädd och tävlingsrädd. Flippar totalt ur när jag ska in på banan liksom. Benan skakar, kallsvettas och tårarna kommer. Sedan ska jag klara av att hålla en häst också. Gosh, men jag SKA intala mig själv att jag ska klara det, jag ska ta mig i kragen och bygga upp hinder i hagen någon dag och hoppa dem. KOM IGEN NU. DU KAN!
 

 
So get up, stand up
What you waiting for?
Let's go, jump in
We gotta live like live in to begin
We've got a love like no one knows

Min häst har inget huvud...

 
Skämt åtsido.
Jag vet att jag tjatar om dessa huvor. Men dem är verkligen sååå bra! Igårkväll fick han luvan, och idag var hans öga redan bättre. Igår var det superrött och svullet, nedre ögonlocket hängde nästan ner och så rann det bara. Nu var det bara lite röda slemhinnor, men allt annat såg verkligen prima ut!
Ni skulle se luvan i sin normala färg nu när han gnuggat den mot allt, den är både brun, grön och röd. Supersnyggt tycker han säkert!

Omatchade hjältar!

Idag testade jag den svarta  Wintec syntetsadeln som legat i sadelkammaren huuur länge som helst eftersom den är så bred i bommen så ingen utav hästarna har kunnat ha den. Nu när Sigurd har musklat sig över ryggen tack vare Escuelan så tänkte jag att det skadar ju inte att testa den i alla fall.
Sagt och gjort.
Hängde, klängde. Stod i ena stigbygeln väl uppe i sadeln, stod i båda. Hoppade lite, gungade och välte. Men sadeln flyttade sig inte.
Så nu byter jag bort den ljusbruna hemska Stübbensadeln som bossorna verkligen måste stoppas om, och som är superhård i sitsen och som jag knappt får plats i. Till denna sadeln som jag ÄLSKAR!
 
Tur för er att jag köpt ett svart remontträns och har en annan sadelgjord, annars hade ni fått se oss såhär omatchande framöver.
 
 
 
 

Typiskt mig! STOR DISS!

Köpte en ny flughuva till Sigurd igår. Lämnade tillbaka den förra på Granngården, så kollade såklart där först efter en ny, hittade en och köpte. Åkte sedan till Skövde Ridsport och kollade "bara för att" Gissa vad?
 
 
Betalade 30 spänn mer bara för att jag inte tog pengarna från den tillbakalämnade luvan och gick till Skövde Ridsport istället.
ALDRIG mer! Nästa gång åker jag runt först och sedan handlar jag där det är billigare. Jag menar, det var ju precis samma luva!
 
Nej, denna gången blir det SUPERDISSEN till affärer som har onödigt höga priser på varor som egentligen inte alls kostar mycket.

Hyra eller Köpa häst?

Många väljer att Hyra häst under några månader istället för att köpa en egen, för att få känna på hur det är att ha en egen häst. Att ha ansvar och sköta om en häst 24 timmar om dygnet. Men tänkte då på att man inte får göra vad man vill med hästen. Vissa vill ex inte att man rakar hästen (vinterhalvåret) även om hästen blir jättesvettig. Ibland får man inte ens klippa eller rycka manen.
Vad anser ni att man ska få göra och inte?
Det är ju ändå DU som hyr hästen som vet bäst vad hästen behöver just då osv. Kanske blir hästen förkyld för att den får stå och kyla ner sin svettiga kropp i ett kallt stall. Eller får gå med en tovig och ovårdad man för att du inte får klippa till den om den har kliat av sig en bit.
 
Att ha egen häst kräver ju desto mer jobb. Du måste handla allt. Du får inte med någon utrustning, och går något sönder så måste det köpas nytt. Mat, tillskott, strö osv behövs läggas ut i större mängd än vad man behöver om man hyr en sommarhäst.
Ändå är hästägande något som verkligen berör. För mig har det hjälpt och fått mig att orka mig upp på morgonen och få rutin på mitt liv. Jag kan inte skita i saker, utan måste ut och ta hand om Sigurd oavsett om det är snöstorm eller trettio grader varmt.
 
Har du erfarenheter av att hyra häst? Eller köpte du häst direkt?
 

It's a storm in my heart since you came to me

Var i stallet för cirka en timme sedan. Kom precis hem. Hann ungefär starta datorn innan världens hagelskur kom. Låter som att taket ska rasa in vilket minut som helst. Det bara  BCHHHHHOOOOOOOMMMM på hela taket och det bara studsar mot asfalten utanför.
Hoppas verkligen att det slutar till senare. Hade tänkt att rida ut med Sigurd en sväng idag. Verkligen försöka mig på att få ut honom. Tar med mig spöt, för då vet jag att ha går fram, även om jag inte använder det.
 
 

Ny Flughuva!

Lämnade tillbaka den flughuvan jag köpte härom dagen. Fick köpa något annat eller få pengarna tillbaka. Så gick och kollade om det fanns en annan Flughuva. Hittade en med nosnät, vit & grå. Strl medium passade perfa! Så nu ser han ut som en Alien i hagen, men han är jättenöjd och betar verkligen och njuter utan att skaka på huvudet det minsta.


Nybörjare

Idag red Johanna, min systerdotter på Sigurd. Skrittade lite själv på honom först, sen fick hon sitta upp och rida. Vad glad hon var! Dessutom var hon jätteduktig, en naturbegåvning! Eftersom hon aldrig suttit på en häst eller ponny i hela sitt tioåriga liv, sätter sig på Sigurd och gör allt perfa! Kolla liksom sitsen, hon SKA bli ryttare!


Good Morning!

Fick sovmorgon utav mami idag! TACK bästa mamma! Var superskönt att slippa gå upp i regnet och ut till hästarna faktiskt.
Får se vad dagen väntas idag. Mer än att åka och byta flughuvan, handla lite mat och chilldilla med syster. Sedan Sigurd och rida. Ni kan vänta er bilder på det mesta faktiskt. Är fotosugen! Så se upp!'
 
Såhär sov jag inatt! På min soffa!
 

Mejbi off

Kanske kommer vara off på bloggen, eller tvärtom!? Eftersom bästa syster är här med sina barn så ska vi passa på att åka ut till stallet imorgon och dem ska få rida på Sigurd och jag ska ta och rida lite. Flughuvan var helt mongo! I strl så lämnar tillbaka den imorgon och ser om jag kan köpa en annan. Den var asstor vid öronen och pannan men gick inte att spänna under ganachen. Vad är det för modell.. Skit!


Ny Flughuva!

Idag sålde jag faktiskt hackamoret. Eftersom jag är helt luspank så gick alla mina pengar därifrån till en ny flughuva strl PONNY till Sigurd idag. En RAMBO i grå/röd, så vi får hoppas att den kommer att sitta kvar med de andra trilska hästarna i hagen. Dem är ju experter på att få av honom ALLT.
 
 

Piercing och häst?

Hur tycker du att det fungerar med piercing och hästhantering? Enligt SRF får man ju inte ha synliga piercingar som man kan fastna i hästen med, eller tvärtom. När jag gick min hästskötarutbildning var jag tvungen att skaffa sk "retainers" till min septum eftersom dem inte ansvarade för något om jag skulle fastna eller skada mig isåfall. Sedan dess har jag knappt haft i min vanliga ring, utan det har blivit en vana att gå utan helt enkelt.
Men tänkte på, det är ju många som har navelpiercings, i läppen, näsvingen osv. Har ni varit med om att ni fått ta ut dem någon gång?
 
Jag har fått höra det av flera, de flesta som gått ridgymnasier osv att dem har varit tvugna att plocka ur te.x navelpiercings helt. Någon som vet varför? Dem sitter ju under kläderna?
 
Jag har inte ens haft min septum sen jag köpte Sigurd, så det får bli bilder på mig och Spraits. JISSES vad jag saknar den hästen.
 
 

Travjobbade Sigurd

Igår blev det travjobb för Sigurd. Alla flygfän var på honom så extremt och han var mer än överpigg. Studsade på stället och ville inte stå still.
Jobbade på volterna med ställning och böjning, övergångar, öppnor och slutor. Även början på små skrittpiruetter, dem sitter verkligen nu!
 
Gårdagen till ära var Sigurd klädd i Orange, och jag i en ljusare variant.
 
Kolla vilket steg han kan få när han väl vill öka på traven?
 
Samlad trav. SNYGGING!
 
 

Ridning idag?

Hade ju tänkt att rida idag. Men emellanåt kommer det verkligen hemska regnskurar, så får verkligen hoppas att dem slutar tills senare idag.
Hittade massvis med gamla bilder igår. Var så roligt att kolla igenom dem så jag delar med mig av några.
 
 
 

Åh myspys

Hittade en bild på Sigurd, när jag precis hade köpt hackamoret, och han är så lurvig, söt och glad. Den vinterpälsen är tagen från en björn, jag LOVAR! Vill bara pussa och gosa med honom hela natten!
Världens bästa man!
 

Two colored eyecandy

 
 
 
 
 

Sweet as sugar

Var som sagt hos Ellen igår. Hon har två åringar som går på sommarbete hemma hos dem. Såklart var jag tvungen att ta med kameran och fota dem.
Speciellt en utav dem fastnade hos mig, den yngsta utav dem. Såå fruktansvärt charmig och söt!
 
 
 
 
 
 
 

SUPERPASS!

Gick SÅÅ grymt med Sigurd idag! Bytte bett, testade det tredelade 12,5 bettet i mässing. Han njöt, jag njöt och allt bara klickade.
Jobbade på volten i båda varv, få honom koncentrerad, inte överböjd och söka sig i form utan att putta ut rumpan.
Jag kunde bara sitta där i traven och visa honom vägen, peta lite med spöt när han puttade ut rumpan, och hålla igång.
Inget trassel med att slänga med huvudet, backa, tvära eller sura. En sådan positiv Sigurd har jag saknat att rida!
 
Blev så inspirerad när jag var hos Ellen igår till idag. Kollade på film, såg fina hästar, såg mjukt arbete både uppsuttet och från marken. Där någonstans klickade det till.
Nu är jag mer positiv än någonsin på att få detta att funka!
 
 
Bild från ett annat superpass!

Ang det jag säljer

ALLT jag säljer är mitt eget, som jag fått eller köpt.
Tränset med betten på pannbandet fick jag tillsammans med martingalen av en kompis som haft detta på sin travare som hon tyvärr fick avliva. Jag fick detta, plus en del av betten av henne. Eftersom min häst har strl Cob och inte alls så stor mun så behöver jag inte allt. Därför säljer jag.
 
Jag är fattig och har lite pengar, men det skulle inte falla mig in att stjäla.

Åker iväg

Åker hem till Ellen, dricker lite vin och bara tar det lugnt ikväll. Det regnar ändå så fruktansvärt mycket så hästarna njuter nog bara av att stå ute och svalka sig.
 
Tar med kameran och knäpper lite bilder under kvällen såklart!

Repgrimma och diverse

 
Blå repgrimma. 80:-
 
 
Bandageunderlägg 4st. 150:-
 
Vid intresse kan du mejla till: [email protected]
 
Om varorna ska skickas tillkommer frakt. Vid avhämtning kan detta ske i Skövde, Falköping & Skara.

Träns & Tillbehör

 
Svart Träns med mässing. Pris 100:-
 
 
Martingal. Använd men i superbra skick! 80:- SÅLD
 
Vid intresse kan du mejla till: [email protected]
 
Om varorna ska skickas tillkommer frakt. Vid avhämtning kan detta ske i Skövde, Falköping & Skara.

Benlindor

 
Brun/Vita benlindor 2st Pris: 50:-
 
 
Tigerlindor. 4st. 100:-
 
 
 
Fleece/elastiska 50/50 lindor. Set om 2st. Svarta. Använda men i bra skick. 50:-
 
Vid intresse kan du mejla till: [email protected]
 
Om varorna ska skickas tillkommer frakt. Vid avhämtning kan detta ske i Skövde, Falköping & Skara.

Smått och gott

 
Nya gummiband i burkar. ALLA för 50:- Eller 20:-/st
 
 
Pullarnosgrimma Pris 80:- SÅLD
 
 
Obetydligt använt, nypris på hööks 79:- MITT PRIS: 50:-
 
 
Inköpspris 200:- Säljes för 100:-
 
Vid intresse kan du mejla till: [email protected]
 
Om varorna ska skickas tillkommer frakt. Vid avhämtning kan detta ske i Skövde, Falköping & Skara.

Diverse bett

 
Pris uppifrån och ner: 1. 100:- 2. SÅLT 3. SÅLT 4. 400:-
 
 
Pris på Hackamore: 150:- SÅLT!
 
 
Diverse tvådelade bett för 80:-/st. Använda men i bra skick.
 
Vid intresse kan du mejla till: [email protected]
 
Om varorna ska skickas tillkommer frakt. Vid avhämtning kan detta ske i Skövde, Falköping & Skara.

Bloppis på G

Förbereder inlägg med bilder på grejer som jag verkligen inte behöver längre. Jag hoppas innerligt att NI behöver dem mer än jag och att jag blir av med dem.
Det är diverse bett, en martingal, lindor, en repgrimma, och lite sådant.
Håll utkik på bloggen under dagen!

Blogg's nya design!

Den får verkligen TUMMEN UPP. Det är snyggt, stilrent och lätt att hitta överallt nu. Kommer nog lätt börja att blogga mer nu för att det är så lätt och snyggt att göra det.
 

Eran tur!

Det är DIN tur att få säga din åsikt om vad du vill ha med i bloggen.
Kanske vill du ha mer outfits? Mer hissande och dissande, eller kanske mer om något annat?
Det är du som kommer på och väljer.
Såklart kommer jag att skriva, för det är ju NI som är underbara och läser!


Gubbgympa!

Igårkväll efter att vi kom hem från akuten och vi hade hunnit landa lite hemma, så åkte vi iväg till stallet. Passade på att tricka/stretcha Sigurd lite. Det har ju blivit lite utav hans favoritgrej att göra, så ska försöka göra lite varje dag, både för hans fysiska och psykiska hälsa.




Påkörd av traktor!

...Som sagt så skulle vi rida ut. Vi var allt som allt fem hästekipage. Vi red två på bredden, men kom det bil eller att vi hörde att det kom ett fordon så flyttade vi ju oss på ett led efter varandra.
Precis så var det i detta fallet. Vi såg traktorn, allihopa och flyttade oss på led. Eftersom traktorn åkte i en sådan hastighet, plus med fullastad balvagn trodde vi att han skulle åka rakt, men icke. I samma höga hastighet svänger han in på vägen mot alla oss hästar på led. (jag sist) och full gas.
Hästen som jag rider är bakskygg och flyttar då ut rumpan. DÅ KÖR HAN PÅ hästen med balgripen som han har i fram. Hästen hoppar ner i diket, ut på åkern och börjar att galoppera mot de andra hästarna som fortfarande är framför traktorn och stegrar och är panikslagna. De andra hästarna kommer i alla fall över på andra sidan vägen till den andra åkern, men hästen jag red är kvar på andra sidan, fast med benet i tyglarna. Sen ställer han sig mitt på vägen framför traktorn. HAN FORTSÄTTER BARA KÖRA fast hästen står där fast, så han springer fast med ena benet och kommer loss, och ställer sig vid de andra hästarna.
Nu ska min kompis försöka stoppa traktorn, och ställer sig framför, men nej. Han bara viftar bort henne med handen och gasar på.
IDIOT säger jag.
Det slutade med att jag fick ont i ryggen igen, och hästen som jag red fick ett sår på hasen efter balgripen som han körde på honom med.

HUR KAN MAN GÖRA NÅGOT SÅDANT?!
Det stora såret, och sedan är det två mindre på hasen, blev efter påkörningen av traktorn. Tur i oturen var det ändå ett stabilt fjordningben och inte något skörare...








Uteritt

Blev ändå att jag hängde med ut på uteritten. Dock inte med Sigurd, utan på Saras häst Lillen, en underbar personlighet till häst. Det som började med regn, och sedan övergick till uppehåll och dunderskönt väder blev sedan till något jag sent kommer att glömma.

Vissa på facebook vet redan, eftersom jag skrev ut det där ganska fort efter det hände.

Skriver om händelsen i ett inlägg senare idag. Ni får en bild på det hemska såret på hästen som blev.


Godnatt

Blir att dejta sängen nu. Sjukt trött och seg i huvudet. Inte alls sugen på något just nu. Så ska lägga mig och skriva lite, planera lite. Får se hur det blir. Förhoppningsvis bra?

Imorgon skulle det bli bra väder. Hade en planerad uteritt, men känner att Sigurds hovar inte är i det skicket att han klarar av en uteritt på grus just nu, speciellt inte i värmen och flugorna.
Kör på något eget imorgon. Vad får ni se då.

Red en stund

Idag passade jag på att rida. Har faktiskt inte gjort det på hela veckan, förutom när jag och Sigurd försökte oss ut och rida och det slutade med att han backade hem. Jag förstår inte..

Anyway, så red jag idag. Passade på fast det såg mulet ut på himlen. Kände att det började att droppa lite när jag red, men tänkte att han behövde verkligen få jobba och koncentrera sig på något.
Gjorde några skänkelvikningar, öppnor och slutor efter varandra och gjorde sedan fattningarna ur dem. Det gick segt, men funkade, absolut!
Kan ju inte begära mer nu när alla flugor, knott och blinnigar är som hökar på Sigurd.

Det GÅR ju inte ens att rida utomhus...

Remontnosgrimma

Då jag köpte mig en svart martingal så hade jag ju tänkt att matcha den med ett svart träns. Tänkte att eftersom mina två andra träns Aachen och Pullarnos är i brunt, så kan jag ju passa på att köpa ett träns med remontnosgrimma, men då i svart.

Det är supervårt att hitta någon snygg modell på dem dock. Som ligger i min budget.

Hittade några som jag verkligen önskar skulle finnas åter på Hööks just nu. Dem fanns i svart och ÄR så snygga!




Vad jag köpte











Här är alla sakerna som jag fick med mig hem idag. Dessutom fick jag med mig åtta stycken stallkrokar, så imorgon ska jag fixa iordning stallet!

Loppisfynd!

Jag som verkligen äääälskar att handla begagnat hittade en annons på Blocket om att det skulle vara en loppis idag mellan 10-15. Det skulle vara massvis med hästsaker och såklart massor av annat. Pratade ihop mig med mamma, och vi var supersugna på att åka dit, så lite efter elva var vi där. Hittade sååå bra grejer där, jag LOVAR er. Sadelgjord, boots, transportskydd till svansen, ulltäcke, träns (med två olika nosgrimmor), en martingal och gråa benlindor.
Allt som allt gick hästsakerna på ca 200:- lite överslagsräknat. Då var det ändå inte skitgrejer jag köpte.

Vill ni se?

Oväder?

Nu regnar det... IGEN! Blir så trött på att det hela tiden ska vara skitväder när jag har planerat något.
Skönt för hästarna dock. Dem slipper alla flugor och elände, och står med all säkerhet och betar och njuter tillsammans i hagen.

Jag passar på att förbereda något slags upplägg för träning både för mig och Sigurd nu framöver. När vi ska boka in och rida i ridhuset, tävlingar och sådant.



Jag är med och tävlar!

”Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-”

 


Stranden



Ligger och solar, tar det lugnt och dricker lite dricka. Har min röda magtröja och stora baggyshorts på mig, som vanligt när det är varmt.
Brände ryggen fint igår, så ska försöka att vara lite mer försiktig idag, även om det inte är så lätt.

Sigurd hade tappat sin flughuva när vi kom ut till stallet IGEN. Men insåg snart att det var Foxstrot som drar av honom den. MORR!
Så det får bli att jag köper någon huva att sätta fast i täcket sedan. För såhär kan jag inte hålla på, hittade inte ens huvan nu. GAAH! Så får fortsätta leta i eftermiddag. Satte på Sigurd den vita huvan istället, en såndär "vanlig" bara över ögonen. Han började att beta direkt, så han trivdes nog med den också.

Flughuvor?!

Behöver hjälp och tips på BRA flughuvor.
Dem ska INTE sitta åt vid ögonen och heller inte gå att få av när hästen rullar eller kliar sig. Färg spelar ingen roll.
Den Sigurd har nu är i Strl FULL och alldeles för stor, den är i stretch med småmaskigt nät vid ögon och sitter inte alls åt.
Man sätter inte fast den på något sätt utan trär på den, så det är ju ett plus. Inte hittat någon sådan i mindre storlek någon stans, så om ni vet vart det finns, och ev en sådan med nosnät får ni gärna höra av er.


Min älskling

Var så sjukt bäst idag. Först hade jag planerat att rida ut, så borstade av honom en lååång stund, slängde på grejerna och red iväg. Men NEJ. Tvärstopp. Han bråkade hela vägen. Så vände efter bara 100m och red tillbaka. Han var inte ens pigg på att komma hem, så kände att det inte var hans dag idag.
Fyllde en skål med pellets och satte mig ute på pallen och väntade på honom, han betade en stund och kom sedan till mig.
Började med det som jag visste han kom ihåg bäst. Puss och Tigga, det är ju hans bästa trick. Fortsatte sedan öva på buga med huvudet mellan båda frambenen.
PLÖTSLIGT gör han det bara.
HAN BARA GÖR DET. Världens bästa häst. Såg på honom hur stolt han var, han riktigt sträckte på sig mellan varje gång och ansträngde sig till max.

Önskar jag hade fått bilder på det, då hade ni fått se, jag lovar. Men det är svårt när man är ensam.

Anmält mig...

... till två klasser i CR med Sigurd den 31/7.
HELA 30 & 40cm. Kommer DÖ, men jag och han ska klara detta. Måste verkligen komma över min tävlingsrädsla. Sigurd älskar ju att hoppa, så han kommer ju göra allt för mig, det vet jag ju.
Det är bara JAG som ska ta mig i kragen och våga också.

TIPS?




Igårkväll

Åkte jag ut till hästarna och passade på att fota dem lite medans mamma körde ut kvällshö till de andra hästarna.
Sigurd ser så glad ut nu när han har fått sina kompisar tillbaka och dem är nog lika glada över att vara i hans sällskap.












Ångest!

Red inte Sigurd idag heller, även fast jag hade tänkt det. Det regnade på morgonen, så mamma hade varit och tagit in honom. TACK! Så han stod torr inne i stallet när jag kom dit vid 13-tiden och släppte ut honom i solen.
Kom till stallet vid 19-tiden igen, och då stod han och ville in, älsklingen!
Gosade med honom en stund, har verkligen ingen lust att rida, NOLL motivation och ork. Vet inte vad jag vill få ut av passen och känner att jag och Sigurd kom ifrån varandra när vi jobbade på lägret.
Vill få tillbaka den där feelingen som jag hade i vintras med honom när allt klickade och var super.
Men gissar på att den kommer tillbaka om vi fortsätter kämpa. Kommer jobba honom från marken nu ett tag, varvat med uteritter, inget speciellt krävande och något som vi båda gillar.
Vi behöver komma på samma kant igen, nu bråkar vi bara, det löser ingenting.

Vill tillbaka till detta.


Saker ni inte visste om mig!

* Jag älskar att rida barfota eller bara med strumpor, hur "farligt" det än kan vara ur säkerhetssynpunkt.

*
Jag är aktiv medlem på Stallet.se och varit det sedan det startade 2004/2005.

* Jag har haft massor med olika bloggar, men aldrig fastnat på någon lika mycket som här.

* Lägger hellre pengar på hästsaker & Sigurd än på kläder och saker till mig själv (om det inte är ridkläder).

* Sigurd är min första häst trots att jag ridit i 13år.

* Det skiljer hela 7år mellan mig och min lillebror.

* Det enda husdjur som jag har hemma är två katter. Herkules & Askungen.

* Har en balansrubbning vilket gör att jag knappt kan hoppa med Sigurd, därför har jag också blivit rädd för att hoppa.

* Jag älskar färsk frukt, såsom ananas, apelsin och diverse i bitar och äta som godis.



Äldre bild på mig och Sigurd.

RSS 2.0