Vill ha-abstinens





Dem kommer härifrån.

Flätor i pannluggen







Bilder från kurs med Christina Drangel 25/3

Jag vill också ha en häst med riktigt mycket pannlugg att fläta en riktigt tjock, fin fläta i... Åh det är ju SÅÅ snyggt!

Oväder

Kom hem vid ett-tiden inatt efter att ha varit och hjälpt till på spökvandringen på ridklubben. Jösses vad barnen blev rädda!
Sov till 12, mamma var och gav Sigurd frukost och kollade till honom så att jag fick sova ut. Skönt!
Nu stormar det ute, regnar, blåser och kommer också troligtvis åska. Så INTE okej alls. Jag som hade tänkt att rida idag, men det får jag väl hoppas att det klarnar upp till kvällen..
Såg förresten på Isabellas blogg att Nellie hade varit och provridit hennes "Becki" igår. Det hade tydligen gått superbra, och det är jag verkligen SÅ glad för. Det ekipaget vill jag verkligen se ute på tävlingsbanorna.
Isabella och Becki var sjukt grymma på Utomhus SM 2011, och jag kan tänka mig att Nellie kan komma lika långt med henne.
Här är ifrån när jag fotograferade Isabella och Becki på SM.
Här finner ni Isabellas blogg och även Nellies Blogg.

Solar!

Ligger ute i solen och tar det lugnt just nu. Försöker få lite färg och läser lite. Är verkligen superskönt väder och har pojkvännen hemma hos mig, så vi ska väl grilla eller något senare ikväll.

Vill bara ge ett stort tack till alla ni underbara som tar er tid och går in här på min lilla blogg och kommenterar och faktiskt läser. Ni ska veta att jag blir så otroligt glad!
Det är ju underbara ni som gör att det är kul att blogga och faktiskt fortsätter med det även när det går dåligt.
NI ÄR BÄST!


Svar på kommentar!



SVAR: Jo visst är det Nellie och Stella som är med i Höökskatalogen lite här och var.
Te.x här.


På åkern i kvällssolen

Dagens ridpass med Sigurd fick bli ute på åkern, eftersom paddocken är och kommer att förbli ett tag framöver upptagen av två andra hästar som finns i stallet.

Åker-ridpassen är ju inte alls som paddock-passen, men det duger gott och väl för att rida igenom honom såhär på varma sommarkvällar.
Idag blev det mest fokusering på åttvolter och formgivning och böjning, då han inte gått på hela veckan så krävde jag inte speciellt mycket av honom mer än fokusering i galoppen då jag vet att han bara vill sticka till grinden. Det funkade... Sådär... Ett och ett halvt varv på volten sedan blev den väääldigt stor åt grindens håll.

Testade även att ha bettskivor på honom idag, då jag har tyckt att han gapar lite väl mycket. Och se, detta ridpasset gapade han ingenting. Så nu blir det inköp på bettskivor i fina färger och mindre storlek!

Mamma agerade fotograf med min systemkamera för första gången i sitt liv, och tyckte nog att det var ganska roligt.
Därav är väl inte bilderna världens bästa, men ni ser ju?
Matchade såklart den nya tröjan med rosa benskydd.










Nellie Berntsson

En utav de grymmaste ponnyryttarna jag vet, dels för att hon är så skicklig i sin ridning, men också för att hon alltid strävar efter något.

Bjuder på bilder när hon var och tävlade Mountain Horse Ponny Cup på Skaraortens för ett tag sedan med Stella.

http://nellieberntsson.se/










Inköpt!



Inhandlade denna snygga långärmade tävlingströjan på Hööks förut idag. Dem hade ju 30/50% rea på massor av saker, även denna tröjan så passade på.
Har ju rosa benskydd och luva till Sigurd, så nu kan vi vara matchade!

Vattenläcka

Igår när vi skulle ge hästarna sitt kvällshö, och jag skulle ta in Sigurd som varit ute hela dagen. Så stod en av vattenkopparna och sprutade rakt ut, det var säkert en decimeter vatten i både boxar och stallgolv och hästarna stod intryckta mot väggarna. - Säkert lika chockade som jag.

Stängde av vattnet, flyttade över hästarna till andra delen av stallet (stallet är uppdelat i två som tur är) så dem fick stå i den andra delen under natten.

Idag fick vi det stora nöjet att röja upp efter allt som vattnet hade ställt till med igår. Dvs tömma tre fulla boxar på blöt halm.
Superkul - verkligen...

Regn och åska...

Det har regnat i princip hela dagen. Så har legat hemma och snörvlat och gjort korsord. Min snuva är inte bättre, och blir nog inte bättre av vädret. Sigurd fick dock vara ute hela dagen, utan täcke då det var såpass varmt och kvavt i luften.
Tog dock in honom nu till kvällen, så han får vila och äta lite och torka framförallt. Sedan skulle det tydligen åska frammot natten, så då är det skönt att veta att han står inomhus.
Blir nog inte mer updatering just nu, men kan ju passa på att skriva.

Gör bloglovinbyten!
Skriv en kommentar om ni vill lägga till mig, och vilken följare ni blev (nummer) Så följer jag er och gör detsamma.

Del 2 Blomdalen


















Filmfotografering Del 1




















MIDSOMMARAFTON

Blir att fira den med bästa familjen, pojkvännen och sedan åka ner till stallet, ta en tur på Sigurd och fira midsommar med honom också såklart!
Passade på att äta en extra god frukost bestående av leverpastejmackor och flingor med torkad frukt och juice. Till mellanmål passar jag på att fixa iordning jordgubbar och melon!


Sneakpeak!

Från filminspelningen imorse. Jag fotograferade ju under hela tiden, och fick ihop ca 300 bilder som jag ska gå igenom nu.

Här kommer en smygtitt på vad som kommer!




Fotografering av Sigurd imorgon!

Så då ställer jag klockan på 06.00, äkar frukost och sedan blir det direkt ner till stallet och fixa iordning Sigurd inför fotograferingen som sker redan 07.30.
Kommer bli superkul!
Har med kameran själv imorgon och lägger upp bilder här!


Summerfeeling








Louise & Viktor

Eftersom dem ändå blev något utav de mest underbara par jag träffat och blivit så bekant med på så kort tid, så ägnar jag ett helt inlägg åt dem, för det förtjänar dem verkligen. Vilket jobb dem gjort tillsammans!










Hemma från Sämsholm!

Det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig... Åkte hem igår, två dagar innan lägret egentligen skulle sluta, klarade helt enkelt inte av att se hur dem behandlade hästarna där. Det var så hemskt att se att hästarna var något sorts "ting" som bara var att använda när det passade, och passade det inte så var det hästens eller ägarens fel - aldrig ryttaren.

Allt började med att Sigurd fick världens bästa box och hagkompis, en maxad Cponny / liten Dponny-import från Danmark som hette Viktor. De två klickade direkt och var som bästisar efter första sekund.
Jag och ägaren till Viktor, började prata och det visade sig snart att vi båda red akademiskt och hade precis samma filosofi inom hästhantering osv.

Första lägret var urmysigt, Sigurd fick lunka på i skritt, två pass om dagen och han verkade mer än nöjd med livet, och detsamma var det ju med Louise ponny Viktor.
Sen var det läger nummer två, där de ryttare som kunde lite mer skulle komma. Louise fick tilldelat en ryttare som sågade Viktor i munnen för att han skulle gå ner på tygeln, och jag blev tilldelad en bra ryttare, men... en utav dem som höll i lägret gick brevid Sigurd, tyckte att han gick för långsamt och gjorde en klackspark upp i magen på honom.
Jag blev helt chockad och när han kom tillbaka från ridpasset ömmade han på hela vänstersidan av buken och la sig direkt ner i hagen på högersidan och vilade.
Det var då både jag och Louise bestämde oss för att åka hem samma dag, för oavsett om det är ett ridläger för handikappade, som detta var, så varken sågar eller sparkar man en häst...

Bilder från lägret kommer i senare inlägg, dock inte på ridpass osv.

Reseoutfit!

Nättäcke - köpt begagnat, märkeslöst, Grimma & ludd från hästaffär i Örebro, köpt längesedan, transportskydd - märkeslösa fått i present.


Färdigpackat!


Löshoppning 8/6

Löshoppade Sigurd igår, eftersom han inte gjort det sedan i December drog han på för fullt och tyckte det var superkul. Ja, han hoppar hindren åt samma håll, hela tiden, och ja, han gör supersnäva svängar även fast han inte måste och jag står i mitten.

Flyttat hem!

Pratade länge med mamma igår, och bestämde att jag skulle flytta hem alla mina saker från stallet. Mestadels för att jag ska veta vart jag har allt, och sedan för att jag eventuellt ska flytta Sigurd efter lägret.
Så sagt och gjort. Packade bilen full med saker och packade sedan upp allt på en fin egen hylla i förrådet.
Nu går jag ju såklart och smådrömmer om att bygga om här till ett fint litet stall, det hade inte varit helt fel.

Löshoppade Sigurd

Löshoppade Sigurd i paddocken innan han fick gå in idag. Mest för att jag verkligen inte orkade anstränga mig att rida, och för att han behövde få rejsa av sig.
Film kommer imorgon när jag redigerat den osv, just nu är den kvar på mobilen. Så hold on people!

Bild från när han löshoppades i vintras!


Löshoppning - Sigurd

Det var i December någon gång som jag bestämde mig för att testa att löshoppa Sigurd, och se, min lillhäst älskade det!


Smycken Wanties









Alltså dessa är verkligen sååå snygga.
Ska önska mig halsbandet med dressyrbanan nästa gång vi åker till Stockholm.

FRÅGESTUND AVSLUTAD!

Avslutar frågestunden lite tidigare än tänkt, då jag får lite bråttom nu de sista dagarna. Hoppas ni inte är allt för besvikna och läser svaren idag istället.
Alla som länkade sin blogg när dem ställde frågor blev såklart länkade!

Elin:
Passar väl på att fråga något då också, hur gammal var du när du började rida och vilken var den första häst du red på? :)

Jag var 7 år när jag började rida, hemma hos Karolina, först ledde hon runt mig på hennes Shetlandsponny Palona som hon hade ett tag, men vågade aldrig rida på henne, så blev ju aldrig "ridning" Så man kan säga att den första riktiga ponnyn jag red på var en ponny som heter Tintin, en skäckvalack med ett underbart temperament.

Amanda
Kan du inte berätta om olyckan? Känner att jag inte riktigt hänger med ;)

Jo, men absolut.
Det var i februari när vi hade annonserat ut hästarna på gården där Sigurd står. Det var en som skulle komma och kolla på våran största häst, som var ca 186cm i mkh - Ett sv Halvblod efter Lasandos.
Han hade konstaterad Shivering men skulle ridas regelbundet, vilket jag hade gjort fram tills jag skulle visa honom. Så jag longerade honom och satte mig upp för att visa.
Han skritta ungefär en halv långsida innan han drar iväg, först i trav och sedan i full galopp för att sedan göra ett luftsprång följt av bockningar.
Efter luftsprånget landar jag på bakvalvet med svanken och bokstavligt talat flyger av, medan Libretto fortsätter att galoppera vidare till paddocksgrinden.
Jag känner att jag inte kan andas och försöker att sätta mig upp, kan tillslut börja andas och vill resa mig, som en ren reflex. Även om hela kroppen värker och gör så fruktansvärt ont. Jag minns hela händelsen själv och är klarvaken. När jag försöker resa mig upp så går det inte. Jag kommer inte upp. Jag kommer upp på knä, med händerna på marken, ståendes "på alla fyra" men mer rättuppstående klarar jag inte utan att det hugger till i ryggen så jag faller framåt.
Det blir ambulans till paddocken, och för första gången i mitt liv får jag åka ambulans. Min underbara pojkvän åker såklart med mig i ambulansen och är med mig hela tiden, medans mamma åker hem och hämtar pengar, ID och nya kläder och allt annat som kan tänkas behövas.
Väl vid sjukhuset klipper dem upp alla mina kläder på akuten, vänder mig upp på bårer och kör mig fram och tillbaka på röntgen i flera timmar.
Kom in på akuten ca klockan 18 och klockan 23,50 ca fick jag hamna på en avdelning för att få smärtstillande och sova.
Jag hade en förskjutning i 7.e bröstkotan, så den är vinklad neråt, fick en smäll på njuren så att jag kissade blod i flera dagar, och kunde inte hålla mig för att gå på toaletten, utan kissade ner mig flera gånger de första dagarna efter olyckan.
Fick en korsett och nackkrage som skulle stödja upp allt, vilken jag skulle gå med i 10 veckor och var 3.e vecka skulle jag röntgas för att se om förbättring hade skett, vilket det som tur gjorde, så att jag blev av med den efter exakt 10 veckor.


Sara
Vilken är din favorit ras på häst eller ponny?

Oj, svårt att välja favoritras, men alla grova hästraser, inte FÖR grova, men gärna hästar av cobtyp har jag något speciellt för, även P.R.E sitter djupt i mitt hjärta.

Om du fick välja:

Ponny - Häst - Liten häst, det bästa av det bästa ;)

Grön - Turkos - Grön!

Engelsk - Western - Oj, måste jag välja? Inslag av båda?



Emma:

hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans? - 2år och 1 månad.

Är du mer för hopp eller dressyr? - Dressyr, är sjukt hopprädd, även om jag verkligen vill våga.

Har du tävlat, och i så fall vad, och vilken nivå? - Har tävlar en clearround på 50cm på en ridskolehäst, sen blev jag rädd för att tävla.

Nämn EN egenskap du skulle vilja förbättra i din egna ridning. :) - Fokuseringen.



Mickis:

Vilken är din "idol" inom hästsporten? - Oj, har ingen riktig "idol" Men alla som är sig själva och står upp för vilka dem är och vad dem gör är mina idoler.
Vilken bild är din favoritbild på Sigurd? - Denna, den beskriver verkligen HONOM, han ser så stolt och manlig ut ;)

Skulle du kunna tänka dig att träffa mig? :p
(haha, weird de lät xD) - Ja, men absolut. Tycker om att träffa personer, göra störda grejer och bara "vara"


Emma:

Jobbar du fortfarande på Väddholmen eller är du mest och jobbar i ditt egna stall? - Är nästan ingenting på Väddholmen då Ellen pluggar i Örebro, och var ju mest där för hennes skull. Men försöker komma dit när jag kan på kurser och när vi har tid att ses.

Har du tänkt tävla något med Sigurd?  - Ja, hade tänkt att starta några klubbtävlingar i både dressyr och hoppning med honom nästa år när vi känner varandra bättre.



Matilda:

Varför började du blogga?  - För att jag ville kunna se tillbaka vad jag har gjort, om jag har utvecklats och vad som har hänt. Min blogg är ett sätt för mig att komma ihåg datum när livet är superstressigt också.
Sen vill jag ju såklart dela med mig av alla mina bilder, för jag är ju en jävel på att fotografera, till och med så jag blir trött på mig själv ;)



Lisa:

Vad betalar du i stallhyra ? :) - Betalar faktiskt ingenting. Jobbar i stallet och sköter de andra hästarna och får stå där gratis. Men det är för att vi känner honom som äger gården, han är en gammal familjevän till oss.

I need you by my side




Sorry för...

Den dåliga uppdateringen. Men just nu hinner jag nästan inte annat än mobilblogga.
Sitter vid datorn nu, även om jag borde packa. Men tänkte förklara för er varför jag är så off på bloggen just nu.

* Har en fånghäst i stallet. Lilla Cricket får stå inne dygnet runt p.g.a så allvarlig fång. Snart stått inne en vecka, så snart kan vi släppa ut henne i paddocken. Eftersom hon inte kan stå inne själv utan att rasera stallet så måste det vara minst en häst inne samtidigt. Det har varit Sigurdnatten och Harissadagen. Båda gamlingarna alltså.

* Staketen till alla hagar utom EN som vi redan lagat och dragit om hela staketet på är helt trasiga, vilket innebär att vi har haft förrymda hästar som vi fått jaga lite här och var på åkrar. Ni som varit med om att jaga en flock på sex stissiga ston på en åker med knähögt gräs, ni vet precis vad jag pratar om.
Alltså går största delen av mina dagar till att antingen jaga hästar eller bygga staket.

* Rider Sigurd så gott det går och hinner nu innan vi ska iväg på lägret. Även om det inte ens blivit varje dag p.g.a allt jobb så har han gott sprungit själv. Stackaren blev ju av med sina hagkompisar och får nu själv gå i paddocken tills jag ska iväg på måndag. Under dessa två veckor jag är borta ska det fixas en hage även till Sigurd.

* Medicinerar och matar hästarna som står inne i stallet. Medicin till Cricket och sen massvis med halm att tugga på, där emellan ska jag försöka hinna med att mocka Sigurds box eftersom han har stått inne på natten. Tur som det är går det ganska snabbt och hinner blötlägga hans hö och städa iordning till kvällen.

* Hemma försöker jag vila min rygg, eftersom skadan ännu inte är läkt, även fast jag inte har korsetten. Utan jag skulle börja lugnt och öka succesivt. Jo visst, lycka till.
Men försöker packa så gott det går, sitter här, och försöker ändå komma ut lite, som igår till tävlingen. Sedan blir det ju extrajobb som att sitta och redigera bilder och mejla iväg dem osv osv. Men det är väl sådant man får räkna med.

Ungefär såhär ser mina dagar ut. VARJE dag. Så om jag inte bloggar på en dag, eller en halv dag. Då vet ni varför.
Men förhoppningsvis blir det i alla fall bloggning EN gång om dagen under lägertiden.

Sommarfeeling!

Packar inför lägret. Sorterar byxor, tjocktröjor, linnen, klänningar.. Ja jag ska ha klänningar med mig på lägret. Ska ju bara vara ledare ;)
Inser att jag absolut inte kommer få plats med allt i min väska, men låter mamma packa, hon har någon sorts "lyckas packa ner allt på minimal plats-sinne"

Ska försöka mejla iväg bilderna från tävlingen igår också. Dem kommer ju publiceras, och det skadar ju inte med lite publicering!

En älg?

Nejdå bara Sigurd!







Dom där ögonen som får mig att smälta...
Dom ögonen som säger. "Jag vet allt, och det är okej när du är med mig"

Första ponnyn...

... Som jag red, någonsin i mitt liv. Borträknat den galna shettisen Palona som jag fick sitta på med ledare hemma hos Karro. Efter det köpte dem Tintin, världens SÖTASTE skäckponny. Med humör, ohja, men så snäll och godtrogen när han vill.
Så många gånger han kastade av mig, skenade och vägrade gå. Men kommer alltid att minnas den första "lära mig rida" tiden som helt underbar.
Idag står han på Skaraortens RF som ridskoleponny, och idag var han med och tävlade på Pay & Jumpen, så passade såklart på att knäppa några kort på honom.


Tävlingsfotograf



Min systemkamera hatar ridhus, men den fick följa med idag ändå.
Bjuder på dessa, så ska jag försöka orka redigera några till under kvällen.

Två olika sidor

Om någon har det så är det verkligen min häst. Sigurd ser ena sekunden ut som en jättefin stor häst, för att sedan vända sig om och bli en ponny. Eller nej förresten - Han ser ut som en ponny hela tiden.

Besök

Världens bästa Ellen var här med sin hund Bond igår. Ellen, som alltså är Sigurds förra ägare. Vi pratade länge och mycket om Sigurd, hans påhitt och hur han är. Hon berättade att han tycker om att bada och annat kul som jag faktiskt inte visste.
Tycker min vattenpölsrädda häst om att bada? Vad fint.

Därför blev det så snålt med inlägg igår, för Ellen kom hit vid 15-tiden och stannade länge-länge. Längre än vad jag nästan orkade vara uppe. Men det var så värt det, för att prata med henne och dela minnen, berätta allt som hänt och skratta tillsammans är så underbart. För hon om någon, förstår och vet precis vad jag menar.

Här bjuder jag på en underbar bild på hennes hund Bond som hon precis la upp på facebook, som jag fotograferade någon sommar sedan.


Vaken och på topp!

Idag känns som en bra dag, för en gångs skull. Vaknade av solen i mina ögon, och märkte att klockan inte var mer än lite efter 06. Känns skönt att kunna fördriva morgonen bättre faktiskt.
Fixar mig lite, käkar frukosten och kollar igenom de bloggar som jag alltid brukar läsa. Sedan bär det av till stallet för att ge Cricket medicin innan jag åker och kollar på tävlingen.
Idag kommer det bilder från igår - råkade ju glömma kameran i stallet. Duktigt?


Drömhästen

Jag saknar dig så sjukt jävla mycket. Bli bäst nu, okej, för min skull? Erövra allt du tar dig an.
Jag vet att du kan, jag vet att du kommer bli bäst.


Miss U

Miss U Darlings.
<3


Rooompah

Blev ett pass i paddocken med Sigurd idag. Sara agerade PT och hjälpte oss, och hon red även igenom Sigurd lite själv efteråt.
Måste tänka på att bli hårdare mot honom och inte vara så snäll hela tiden och låta honom slippa undan hjälperna, det tjänar varken han eller jag på i slutänden.

Jobbade honom mycket på volten, och sedan även på en åttvolt för att få honom mjukare i sidorna, då han gärna sladdar ut lite. Dock tror jag mest att han gör det för att han vet att han kan slippa.
Imorgon blir det mer träning efter jag varit och kollat/fotat tävlingen.


Imorgon - Tävlingsfotograf!

Imorgon blir jag tävlingsfotograf igen!
Då är det Pay and Jump på Skaraortens, och jag kommer vara där och fotografera.
Hoppas på bra väder, då deras utebana är underbar att fotografera på. Hoppas också på många fina ekipage att fotogafera, och att man träffar lite fint folk.


Reality


Försöker att packa

Till lägret, men ser mest ut som att jag ska flytta hemifrån. Tar med mig hela garderoben och stallet på ett ungefär.



Har ändå packat ner alla hästsaker i en separat väska redan, och två till i stallet med schabrak, grimmor osv.
Väntar på nästa Zombieapocalyps!

Se ner på mig?

Något jag stör mig på så sjukt mycket på är personer som tror sig ha de "snyggaste, dyraste och vackraste" hästarna bara för att dem har kostat hela deras familjs plånbok. Även fast ryttaren inte kan rida hästen, men ändå ger sig ut på tävlingar, tränar för sina hästrädda föräldrar osv. Har sett detta så fruktansvärt många gånger så jag blir rädd, ponnys och hästar med kapacitet som nästan slängs iväg och förstörs hos någon som överhuvudtaget inte har intresset att lära sig.
Sen finns det dem som köper dessa "säljer hästen med all utrustning 5000:-" - häst familjerna som enbart för prisets skull köper ponnyn/hästen åt sitt barn efter en snabb provridning, dessa personer kan inget om hästar men ska ha hästar för statusen och vet inte hur mycket det kostar egentligen. Snart inser dem att man behöver två, och inskaffar snart en till "säljer hästen med all utrustning 5000:-" häst till familjen. Hästarna är halvt oridbara, om ens skolade överhuvudtaget, men personerna ska ändå rida och tävla på dessa och har höga förväntningar på att komma superlångt med dessa hästar på egen hand, utan någon som helst grundkunskap.

Det är nog de personer i hästvärlden som jag stött på, som är värst. Eftersom ingen utav dem kan sköta sina hästar, dem vet inte hur dem ska göra för att komma vidare i utvecklingen, och att be om hjälp, eller få hjälp är uteslutet.
Några av mina "f.d vänner" var tyvär sådana, och jag lärde mig snabbt att ta mig ur den bekantskapskretsen.

Gröna Skönheter


FRÅGESTUND!


Paddockpass 2/6

Hade ställt klockan på 07.00 imorse. Vaknade 06.36 och stängde av alarmet, åt frukost och la mig och chillade i sängen tills alla andra vaknade. Åkte till stallet vid åttatiden ungefär. Höll på att frysa röven av mig rent ut sagt.
Fem plusgrader och blåser, inte nog med det så kände väl Sigurd att jag inte var på världens humör för att rida, så han stretade emot, jobbade mot skänkel och hand och var allmänt jobbig.

Fick tillslut honom att jobba fint i traven och skritten, så vi nöjde oss där och tog bara två galopper och en BRA galopp i form på volten. Han hade ingen framåtbjudning alls, ofokuserad och ZERO motivation. Blir en prommiz med honom senare idag eller en uteritt och ser om jag för honom på bättre tankar.

Eftersom både mamma och jag höll på att bli isbitar blev det inga bilder heller. Bjuder på en gammal.


Snyggaste Filten



Köpte ju denna på HÖÖKS också. En GOLD MEDAL filt, i fleece.
nomnomnom

Vad kan Sigurd?

Det här kan han till exempel...



Han är även lite grundutbildad inom AR, alltså Akademisk Ridkonst.
Sålänge jag har haft Sigurd har jag hittat dessa knappar.
Öppna, Sluta, Skänkelvikning, Ökade & Samlade gångarter, Formbarhet i alla gångarter.

Jag har tänkt till hösten, att om han är i tillräcklig kondition och muskelbyggnad, så ska vi börja med piruetter. Vi har börjat på dem i skritt litegrann, och han sätter sig verkligen ner. Så tror inte det kommer vara något större problem bara jag kan samla honom tillräckligt.

Vad är väl en bal på slottet?


Smygtitt!

transport/svett/flugtäcket jag köpte idag. Såhär ser det ut, på ett litet hörn. (har systemkameran i stallet så blir mobil/instagrambilder) Men är ju nästan lika bra kvalité på dem?


Sporrar

Personligen älskar jag sporrar, använder dem nästan dagligen, förutom vid de få tillfällen jag faktiskt hopptränar Sigurd.
Sporrar av alla dess sorter och längder bor rent av på mina ridskor, tar aldrig av dem, utan byter hellre skor att rida med om jag ska rida utan. Väljer hellre att rida med sporrar än med ett spö och yadabombom.



My heart beats for you


Mamma pröjsade

En säkerhetsväst åt mig idag. Dels för att hon lovade att göra det efter olyckan, och dels för att den som vi beställde fortfarande inte kommit och troligen inte hinner komma till den 11.e då jag ska iväg på lägret då det är strul med leveransen från the Denmark!
Så vi körde på den enkla vägen att köpa en annan!





korta_fingrar.se

Shopping by HÖÖKS



Regntäcke med fleecefoder - 299:-



Galonöverdrag till sadel - 119:-



Utöver detta inhandlades även en filt och ett schabrak som var som "tillfälligt öppningserbjudande" och inte finns bild på. Men så fort jag hunnit fram med kameran får ni bild på detta också.

Men nu får nu ett litet mer hum om vad jag faktiskt inhandlade för mina 1200 spänn på Hööks.

Åka och handla IGEN

Denna gången ett begagnat transport/svett/sommartäcke till Sigurden. Han lär behöva det på lägret och nu när han ska åka såpass lång väg i transporten.
Sen ska ju såklart min gubbe vara snygg.

Ni ska få se tranportoutfiten någon dag!

Återkommer med bild på täcket senare idag!

Off igår?

Ang att det inte blev något inlägg igår var för att jag delvis var på Hööks, åkte direkt till stallet, red och lämnade av tre bett till Linda som skulle låna och sedan lasttränade Sigurd. Är ju fortfarande sjuk och går med feber och någon infektion i kroppen så var stendöd när jag kom hem och slocknade i sängen. Lägger upp bilder på vad som fick följa med hem igår i ett inlägg senare! Puss på er underbara läsare!


RSS 2.0